Postagalamb Tenyésztők Névsora - Alapnevezés - Magyar Postagalamb Sportszövetség - Mypigeons

Fiatalok versenyéről csak anynyit szeretnék hozzászólni, hogy korábban kellene megkezdeni így lehet hogy nem volna annyi veszteségünk. Fiatal barátaimnak azt üzenem, hogy minél többen szeressék meg ezt a csodálatos sportot. Továbbiakban is szeretnék eredményesen versenyezni, ezt kívánom minden sportbarátnak. Jó egészséget eredményes versenyzést az elkövetkező években. Medvegy Milán E-03 Nagy örömmel és megtiszteltetéssel vettem levelét. Köszönöm a lehetőséget, hogy bemutatkozhatok. Nagy Roland vagyok 17 éves, Szolnokon közlekedési szakközépiskolában tanulok. Az élsportot hagytam abba a galambokért. A martfűi R-15 postagalamb egyesület és a Törökszentmiklós és környéke Tagszövetség tagja vagyok 2006 év óta. A postagalamb sporttal való megismerkedés egy helyi tagon keresztül történt, akihez kissrácként gyakran eljártam, Hajdú Pali már akkor elvarázsolt a galambok iránti tiszteletével. Első galambjaimat is tőle kaptam. Ezekkel a madarakkal kezdtem komolyabban foglalkozni és elkezdtem alakítgatni a dúcomat.

• A galambok betegségei

A patinás vendéglő messze híres a konyhájáról és az ott kapható jó borairól. A meghívott vendégek, az egyesület galambászai családtagjaikkal csaknem teljes létszámmal megjelentek. A rendezvényt Nagy Gábor egyesület elnök nyitotta meg, köszöntötte a megjelenteket. Köszöntőjét, mely a jelenlévőknek egyaránt tetszett az alábbiakban olvashatják: Köszöntöm a kedves galambszerető vendégeket, galambász feleségeket, családtagokat, galambásztársaimat az F2 PGSE. 60-ik jubileumi díjkiosztó ünnepségén. Külön köszöntöm szövetségünk vezetőjét Bárdos Istvánt valamint a volt újságfőszerkesztőt Pintér Lászlót. Köszöntöm kerületünk jelenlegi vezetőjét Scheily Gábort, köszöntöm társegyesületek képviselőit Hegedűs Istvánt és feleségét, Kollár Pétert és családját. Köszöntöm kerületünk régebbi vezetőjét, egyesületi tagunkat Máj Árpádot és feleségét. Külön köszöntöm az önkormányzat vezetőjét Ecker Gyulát és dr. Sík Sándor önkormányzati képviselőket. Köszöntöm a művelődési ház képviseletében jelen lévőket Rikovicsné Varga Ilonát, Loschitz Ferencet és Kakuk Jánost.

Nagy létszámmal vettek részt az országos kiállításon, ahol nagyban hozzájárultak, hogy a tagszövetségek közötti versenyen a B-02 tagszövetség második helyet érjen el. Részt vett galambjuk a nyitrai Közép Európai Kiállításon is. 2008-ban megismételték a 2007. évi eredményeket. A B-02 tagszövetségben közel azonos létszám mellett (141 csapat, 2150 galamb) szintén 9 alkalommal végeztek az első három hely valamelyikén. Ismét az A-10-ből került ki a B-02 tagszövetség általános bajnoka. Az országos kiállításra 4 galambot küldhettek. Majd elkezdődött a díjkiosztó, ahol szinte mindenki oklevélhez, és serleghez jutott. Fiatalok versenye: Rajka I. díj Hajnal Olga Mödling I. díj Hajnal Olga Stockerau I. I. díj Gábler Ferenc Stockerau II. díj Nagy István Schrems I. díj Gábler Ferenc Fiatalok Versenye I. Helyezés Nagy István Sprint versenyek Stockerau I. díj Kádas József Stockerau II.

Elnökségi határozatok Kitüntetettek - PDF Ingyenes letöltés

  • Szita Szabolcs: Mindennapi helytállás, az Igazak példája - Z
  • Kókuszos milka csoki mousse
  • Alapnevezés - Magyar Postagalamb Sportszövetség - MyPigeons
  • Baromfi tenyésztés, baromfitenyésztők > Baromfi - wyw.hu
  • Postagalamb tenyésztők névsora - Minden információ a bejelentkezésről
ide figyelj lajos

Alapnevezés - Magyar Postagalamb Sportszövetség - MyPigeons

Megint mások mint az lenni szokott galambásztak, versenyeztek az áhított eredményesség reményében. Nincs ebben semmi különleges, így volt ez mindezidáig, és marad is az idők végezetéig. Ránk köszöntek a téli hónapok látszólag a pihenés, tervezgetés nyugalmát vetítve elénk. Szerencsére a menetrend nem csupán az említettekben ölt testet. Kiállítások, ünnepélyes díjkiosztók mind olyan rendezvényeink, amelyek időjárástól, távolságtól függetlenül jelentős tömegeket mozgatnak, vonzanak keresztül kasul az országban. Mindezekre a korona az országos kiállítás és az országos díjkiosztó vacsora. Jelentős számú hazai és külföldi vendégekkel. Az elért eredmények úgy vélem minden érintett és érdeklődő előtt ismeretesek, ám ha valami okból mégsem, akkor elérkezett az ideje a hiányosságok pótlására. A kiadásra került díjlisták özönében kissé elmélyülve ki ki választ kaphat a 2008-ik versenyév megrendezett versenyeiről, azok győzteseiről, díjazottjairól. A Postagalamb Sportszövetség gondozásában megjelenő ÉVKÖNYV szinte minden tagszövetség eredményei mellett zóna, régió országos versenyek, emlékversenyek és a Maraton versenyek eredményeibe enged bepillantást.

rost andrea operaénekes

MAGYAR POSTAGALAMB SPORTSZÖVETSÉG - A könyvek és a pdf dokumentumok ingyenesek

Galambászkodásom meghatározó és legfontosabb állomásai akkor következtek, amikor a Debreceni Dózsa Szakosztályként, én szakosztályvezetőként szervezhettem és irányíthattam a postagalambsportot. A Dózsa akkor minden évben anyagi és természetbeni- elsősorban tehergépkocsival- segítette versenyeinket, azok felkészülését. Kerületi szinten is jelentkeztek ennek jótékonyhatásai, első osztályú versenyzők lettek szép számban, akik az erkölcsi elismerés mellé anyagi és tárgyi jutalmakat kapta. A Dózsa férfi kézilabda csapata 1974- be kezdett a magyar élvonalba törni, 1975-ben lett Magyar Bajnok. A kisstadionban 10-11000 néző előtt vívta mérkőzéseit. De csak mi galambászok tudjuk, hogy ez az elején úgy indult, hogy mi galambászok voltunk a rendezők és halljanak csodát! A kezdetekben nem jegyet adtunk a nézőknek, hanem COCA-COLÁT!!! Később beigazolódott, milyen fantasztikus ötlet volt. Természetesen számtalanszor voltak Kézisek-Galambászok kispályás foci meccsek, vacsorák, baráti összejövetelek. Kiket tud megnevezni ebből az időből, akik a galambászatban segítették és ellenfélként serkentették a jobb eredmények elérésére?

Versenygalamboknál nagy előszeretettel használom, de én nem a vízbe, hanem a takarmányra teszem az előírt adagot, mivel tapasztalatom szerint nagy nyári melegben a készítmény egy óra alatt megfeketedik a vízbe adagolva, és így már nem szívesen fogyasztják a galambok. Az eleségre téve viszont mindjárt megeszik a galambok. Csütörtök reggel és este teszem a takarmányra, és még péntek reggel is adagolom. A Stresroakot egy kevés vízzel hígítva viszem fel a takarmányra, amit rögtön a galambok elé szórok. Nagy melegben igen jók a tapasztalataim használatával, főleg nehéz versenyekkor nagyon nagyot repültek a készítmény használatával galambjaim. Hogy egy konkrét példát említsek: 2008-ban Eisenachból 40 küldött galambomból nagy melegben, nehéz versenykörülmények között 30 kerületi helyezést ért el, és a Győri Tagszövetségben csoport első és második helyezéseket hozott. A Stresroakból 7, 5 ml 100 galamb egyszeri adagja. Összegezve: ezután is előszeretettel fogom alkalmazni az Ayurveda termékeket.

Volt egyszer egy alapítvány - PDF Free Download

Nem beszélve arról, hogy itt a fővárosban és annak környékén az országos átlaghoz képest jóval több időt kell fordítania a közlekedésre számos embernek. Nálad ezek a tényezők mennyire jelentkeznek? - Munkahelyváltás miatt a faluban dolgozom, és a korábbiakhoz képest jóval kedvezőbb időbeosztásban. Ezáltal 2008-ban meg tudtam oldani a tojók napi kétszeri kiengedését. Mindig a tojókat engedtem ki először, ki vannak zárva, kényszerítés nélkül szállnak, amit szállnak, bár edzik őket a ragadozók. - Kezdjük az elején, hogyan készülsz fel a párosításra? - Féregtelenítés januárban, oltás paratífuszra majd paramyxora. - És ezeken kívül másra nem is kezelsz télen? - Nem kimondottan. Majd csak tricho-kokcira kezelek a kotlás ideje alatt 3-5 napig egy kombinált készítménnyel. Egyébként a készítményeket a Galambász Kuckótól szerzem be. - Mikor özvegyítetted le a galambokat? - Nálam nem volt második pár tojás, és nem is tojásról, hanem fiatalról özvegyítettem őket. - Alkalmaztál-e olyan trükköt, miszerint egyesek az özvegyítés után is otthagyják egy-két hétre a fiatalokat mintegy plusz motivációként?

boldizsár ingatlanforgalmazó kft kaposvár

Sokak szerint ebben nagy szerepe volt Balogh Imrének is? - Úgy nincsen, ahogyan az emberek gondolják. Eleve sok kiváló galamb került be az ő régi állományából. És az Imi egy nagy lelkesedést adott nekem azzal, hogy azt mondta rakni kell a galambokat, mert van itt elég. De a tavalyi évben éreztem először azt, bízhatok a tojókban. március 11 - De az emberek nem is a tőle származó galambokra gondolnak elsősorban, helyette inkább a felkészítésben való segítségre. Tevőlegesen tett valamit az Imre? - A felkészítésről csak szóban beszéltünk, Imi a padláson egész szezonban kétszer volt fent mindössze. Viszont szinte minden nap itt van az udvarban, tehát elég sűrűn beszélgetünk, de tevőlegesen én csinálom a dolgokat. - Jó értelek, javaslom, térjünk át a felkészítésre, versenyzési módszeredre. Érdekelne, hogyan tudod megoldani a mindkét nemmel való kellő mértékű foglalkozást, mert véleményem szerint ez egy aktív és nem kötetlen munkaidőben dolgozó ember számára elég nehezen kivitelezhető feladat.

Mi a Dózsa galambászai az én vezetésemmel a Tribün mellett a jelre várva a galambok feleresztésére. Dr. Detlef Langheim és három társa a Hotel Aranybika erkélyén nézte a felvonulást és várták az éves őzbak vadászati szezon az napi kezdetét. Detlef mint postagalambász felfigyelt a galambokkal teli ketrecre és kérte a Dr. Kolozsvári Zoltán Professzort a partner magyar vadásztársaság elnökét, hogy hozzon össze bennünket, galambászokat. Ez a találkozó a Dózsa klubházban létre is jött és az óta töretlenül és mindkettőnk családja részéről önzetlenül tart. A Dózsa rajtam és Detlefen keresztül Dortmundi Kézilabda partner csapatra talált, többször voltak barátságos mérkőzések itthon is és Dortmundban is. Számomra pedig egy életre szóló barátságot hozott. Én és családom minden évben ott töltünk hosszabb rövidebb időt. Detlef barátom nagyszerű eredményekkel rendelkező és Deutsche Maister. Kaptam galambokat Tőle és legjobb barátjától (és én is barátomnak mondhatom) Hans Reimanntól. Aki kíváncsi a Detlef galambokra WEB lapján megnézheti, szívesen megadom a belépéshez szükséges kódokat.

December 15, 2022, 10:58 pm