Kecskeméti Kisvasút Menetrend: Kecskeméti Kisvasút – Wikipédia

évi menetrendváltástól szünetel. [2] Az utolsó vonatok Kiskőrös felé december 11-én, Kiskunmajsa felé december 12-én közlekedtek. A kisvasúti napja[3] augusztus második szombatja. TörténeteSzerkesztés Kecskemét KK állomás felvételi épületének váróterme A kecskeméti kisvasút is, mint a legtöbb kisvasút faanyag és egyéb más termékek szállítására jött létre. A Kecskemét Város Erdőhivatalánál dolgozó Bakkay József vetette fel először, [4] hogy a Bugac melletti erdőkből a tüzelőnek használt faanyagot kisvasúton szállítsák az Alsómonostori téglaégetőbe. A 15 km-es gazdasági vasutat 1917-ben adták át. A vasút 760 mm-es nyomtávval épült. A vasútüzem kibővítése 1927 őszén kezdődött. A Kecskemét–Kiskunmajsa közötti 51 km-es fővonalat építettek, amely Kecskemét alsó MÁV állomásnál szintben keresztezte a Budapest–Lajosmizse–Kecskemét-vasútvonalat és a Fülöpszállás–Kecskemét-vasútvonalat. Az új vasútvonalat 1928. szeptember 12-én adták át. Ezzel együtt megépült Kecskeméten a Rávágy téri új végállomás és az átrakodó a nagyvasúthoz.

  1. Kecskemet kisvasút menetrend 2021
  2. Online
  3. Belfoldi
  4. Kecskemet kisvasút menetrend

Kecskemet kisvasút menetrend 2021

kecskemet kisvasút menetrend es

Nagyvárosaink többsége vonaton jól elérhető, így elsősorban a közeli és szomszédos országok esetében a vasút bizonyos esetekben kiválthatja a légi közlekedést: számos küldőpiacunkról kedvezményes áron és környezetbarát módon utazhatnak Magyarországra a turisták. A kisvasutak számos régióban önmagukban is vonzerőt jelentenek. A megvalósult szárny- és fővonal-bezárások turisztikai szempontból kedvezőtlen tendenciát jelentenek. Célcsoportok – Városok lakossága – Fiatalok – Kisgyermekes családok – Középkorúak – Szenior korosztály – Belföldi és külföldi vasútbarátok Potenciális vásárlók A kisvasút vevői elsősorban a térségbe látogató turisták közül kerülnek ki. Jellemzően a családos 30-40-es aktív kikapcsolódást, és új turisztikai élményeket kereső emberek. Jelentős vevői kört képviselnek a kifejezetten a kisvasút miatt odalátogató vasútbarátok, akik csak olyan szolgáltatásokat vesznek igénybe, amely a vasúttal szorosan összefügg (vasúti fotózás, vasútmodell kiállítás látogatása, speciális témavonatok, Vasúti Múzeum, régi fűtőházak látogatása, egyéb speciális vasúti program lehetőségek).

Induláskor vettük észre, hogy vannak fotósok, és videósok akik autóval és biciklivel követték a vonatot, hogy felvételt készítsenek róla. Ahogy jobban megnéztük az egyik autót akkor vettük észre hogy egy cseh rendszámú gépjármű. A vonat egy BDa-w típusú kocsival közlekedett. Szépen helyet foglaltunk a fapados üléseken (amik nem sokkal rosszabbak az Uzsgyi üléseinél) és vártuk az indulást. A mozdonyunk az Mk48 2036 pályaszámú dízelmozdony volt Kicsit furcsállottam, hogy a vonaton a fékvezetés össze volt kötve, de megálláskor olyan érzésem volt, mintha csak a mozdony fékezne A vonat kis sebességgel haladt, de ez nem volt zavaró, hiszen volt idő tüzetesen végignézni az Alföld pusztáit, és gyönyörködni a tájban. Az utazóközönség rendkívül változatos volt. Voltak vasútbarátok, "törzsutasok", kisgyerekes családok és még egy kutya is. A kalauz egy nagyon jófej ember volt, aki még kedvezményt is adott a jegyárból nekünk. A vonalon sok képet készítettünk, amikkel megpróbáljuk megmutatni ezt a különleges tájat, amin a vasút keresztül "zötykölődik" A megállóhelyeken különleges váró épületeket láttunk 1 óra és 27 perc alatt megérkeztünk a vonal nevezetességéhez a bugaci állomáshoz ahol egy kis szolgálati adminisztráció volt a kalauz részéről Bugactól más kicsi nagyobb sebességgel közlekedett a vonat mint addig.

Online

Az Ezüstnyíl sínbusz (fotó Tatai András, 2006. ) Bugac-felső állomás felvételi épülete (fotó Horváthné Vastag Anna, 2014. 3. ) 490-es gőzöshöz való kazán tűzszekrénye (fotó Horváthné Vastag Anna, 2011. 10. 16. ) (Forrás Vasútgépészet 2011/2) Nosztalgiajegy (fotó Szűcs Zoltán, 2009. ) Az utolsó írásbeli rendelkezés (fotó Simon József, 2009. )

  1. Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút – Tekeregj.hu
  2. Kecskemét Hetényegyháza Menetrend
  3. A HAJTÁNY SZERELMESEIT VÁRJÁK A KECSKEMÉTI KISVASÚT NAPJÁRA A KURULTÁJ IDEJÉN - Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat weblapja
  4. 140 cm-es kombinált hűtőszekrény és fagyasztó Whirlpool eladó - szabadon álló - Hűtőszekrények - árak, akciók, vásárlás olcsón - Vatera.hu
  5. Velencei-tavi HR - 2022.
  6. Kecskeméti kisvasút menetrend szekesfehervar
  7. Gyerünk Kecskemétre, a hajtányparádéra!
  8. Kecskemét/Menetrend - kisvasut.hu
  9. Vas tartalmú gyümölcsök

K G V, azaz Kecskeméti Gazdasági Vasút, alatta a város címereLáthatóan egy jobb korban épült a vasú vajon mit tesz (tett) a város kisvasútjáért...? A búcsúzni érkezőket ezen a szomorú napon is Nagy József, a szegedi Vasúttörténeti Alapítvány és a kisvasút "lelke" fogadta Sorbanállás a pénztárnálAz utóbbi időben sajnos ritkán váltottak itt annyi jegyet, mint ma... A Vasúttörténeti Alapítvány a szomorú alkalomból kiállítással emlékezett meg a kisvasút dicsőbb múltjáról a váróteremben Talán csak ennyi marad az útókornak a nagy múltú vonalból...? Mk48 2036, feldíszítve utolsó kecskeméti útjára... Öreg vasutasok a mozdony előtt Itt hajdanán kisvasúti járműkiállítás volt... iből mára már csak ez – roncstelep – maradt Huszonháromszor, azaz huszonhárom éven át folyamatosan közlekedett a "Bugaci Kispöfögő" augusztusban a kisvasút barátaival. Tavaly ugyan már csak a "Kispöfögő" nélkül, de jövőre...? Közeledik Kecskemét KK-hoz az utolsó előtti menetrend szerinti vonat...... és már csak KiskunmajsárólTegnap ugyanis a sors egy siklást rendelt a kiskőrösi vonalra, így oda már nem indult vajon mit akart ezzel a sors jelezni?!

Belfoldi

kecskemet kisvasút menetrend budapest

Év végi menetrend a Gyermekvasútonadmin2017-12-19T22:18:10+01:00Karácsonyi díszben várja az utasokat az egyik zárt kocsiÜnnepi díszbe öltözött az egyik debreceni kocsi utastere, így téve hangulatosabbá az utazást az adventi időszakban. A kocsi január 7-ig minden üzemnap közlekedik: a menetrendben meghirdetett vonatokban a páros órákban indul Hűvösvölgyből, a páratlan órákban pedig Széchenyihegyről. Karácsonyi díszben várja az utasokat az egyik zárt kocsiadmin2017-12-14T21:49:54+01:00 Forgalomba állt a második kecskeméti kocsiNovember 27-én, hétfőn sikeres próbafutáson vett részt a Gyermekvasút második felújított, kecskeméti eredetű poggyászteres személykocsija. A különvonaton a közlekedési hatóság munkatársai utaztak, hogy a jármű megkaphassa a forgalomba állításához szükséges [... ] Forgalomba állt a második kecskeméti kocsiadmin2017-12-02T13:14:01+01:00Gyermekvasúti járműmakettek papírbólElkészült papírból a Gyermekvasút teljes dízelmozdony-flottája. Az Mk45-ös típusú járművek minden pályaszámú példánya elkészült, sőt, a retró festésű 2009-est is meg lehet vásárolni.

kecskemet kisvasút menetrend 1

Kecskemet kisvasút menetrend

Jelenleg nincs menetrend szerinti hajtányközlekedés Közelgő programjainkról kérjük tájékozódjanak weboldalunk kezdőlapján a "Közelgő események" rovatban! Menetrend 2022. 09. 17-én, a Falvak éjszakája a kisvasúton rendezvényen: Menetrend szerinti hajtány járatainkra helyjegy váltása kötelező! Kérjük vegyék meg helyjegyüket utazásuk előtt! Figyelem! Az előre meghirdetett rendezvények napján online helyjegy foglalásra már nincs lehetőség, a szabadon maradt ülőhelyekre a helyszínen lehet helyjegyet váltani, érkezési sorrendben. A helyszínen bankkártyás fizetési lehetőséget nem tudunk garantáltan biztosítani. Helyjegy foglalással kapcsolatos kérdés vagy probléma esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az e-mail címen Jegyár: az alapjegy 500 Ft, ezen felül minden zónahatár átlépése további 500 Ft. A jakabszállási megállók egyetlen zónát alkotnak, Bugacpuszta és Bugac is egy zóna, Bugac felső szintén külön zóna. Pl: Jakabszállás, Kisvasút köz – Jakabszállás külső 500 Ft, Jakabszállás – Bugac felső 1500 Ft, Jakabszállás – Bugac: 1000 Ft, Bugac – Bugacpuszta 500 Ft. Egyszerre legfeljebb 4 db jegy vásárolható.

Téma vonatok kidolgozása, kocsi állomány célszerű felhasználásával: -Klasszikus zenei vonat, (Kodály, Bartók, Liszt, Stb. ) – Mesevonat, – Gasztro vonat, – Irodalmi vonat, – Népi hagyományokhoz kapcsolódó vonatok – Öko iskola vonat – Egészség megőrző vonatok – Történelmi vonat – Fotó vonatok (vasútbarátoknak) – Céges rendezvényekhez különvonatok – Jótékonysági vonatok – Sport vonat – Turisztikai különvonat(mostani nosztalgia vonat) Állomások funkcióinak leírása, kapcsolódásuk a programokhoz. Kapcsolódás a Kecskeméti turisztikai tervekhez, programokhoz. – Állomás színház – Lovas színház – Kézműves vásárok – Hagyományőrző vásárok – Öko piacok – Aktív sport rendezvények – Gasztro rendezvények Egy lehetséges éves programsorozatunkat, a teljesség igénye nélkül a mellékletben található Térségi Rendezvénynaptár tartalmazza. Működés finanszírozás: A Kisvasút tervezett üzemeltetése szorosan összefügg, hogy mennyi üzemnapon mennyi vonatot közlekedtetünk. A kisvasút menetrendszerinti vonat nélküli megőrzése, állagmegóvása, évente 25-50 M forintot igényel.

A kisvasút járműtelepe a felüljáró oldalában 2019 márciusában 2009-ben, a legutóbbi válság legsötétebb időszakában a Bajnai-kormány 800 km-nyi magyarországi vasútvonal megszűntetése mellett döntött. A bezárásoktól évi 7 milliárd forint megtakarítást reméltek. Ebbe a pusztításba már a Kecskeméti Kisvasút is bekerült. Az utolsó vonatok 2009-ben Kiskőrös felé december 11-én, Kiskunmajsa felé december 12-én közlekedtek. Azóta a pályát benőtte a gaz, a járművek pedig teljesen tönkrementek. Kilátás a felüljáró járdájáról Vasúti daru A felvételi épület és a "peronok" A felüljáróról könnyű célpont a kisvonat személykocsijának üvegablaka... Az állomás bejárata az utca felől Volt egy gyenge próbálkozás, hogy a járművekből egy mini járműskanzent állítsanak össze, ám a védelem hiánya miatt ez a gyűjtemény az állandó rongálások helye és veszélyes alakok gyülekezete lett. A gyűjteményt átszállították Törökfái állomásra, ám ott sem sikerült jobban megőrizni. Folyamatosan fennálló megoldatlan probléma, hogy helyi busz nem jár már errefelé, a környék pedig nem túl bizalomgerjesztő.

December 17, 2022, 8:08 am