Group N Swing Tagok - Újra Együtt! - Koncert A Group 'N' Swing Zenekarral | Down Alapítvány

Most, hogy egyiket-másikat éneklem, egész más ízű. Kihívás a legegyszerűbb motívum is. Sosem gondoltam, hogy ilyen izgalmas lesz ez a szakmai utazás. – Meg nem nevezett források szerint nagy lelkesedéssel vártad az első koncertet. Hogy érezted magad? – Magyar Bálint: Én mindig izgulok, színházi előadás és koncert előtt, még akkor is, ha évek óta éneklem vagy játszom ugyanazt. Itt azonban annyi volt az új dolog, hogy csak kapkodtam a fejem. Érdekes viszont, hogy az egyik dal, amelyik örökzöld lévén eddig nem állt közel hozzám, segített pillanatokra megérezni, milyen az, amikor jelen vagy abban a zenei pillanatban. Hihetetlen nyugalom szállt meg. Az a kor és életérzés, ami ezekből a dalokból áramlik, teljesen magával ragad. – A közönség soraiból jókedvűnek és magabiztosnak tűntél. Valóban ennyire felszabadult voltál, vagy segítségedre volt a színpadi rutin? – Magyar Bálint: Nem voltam felszabadult, a zene hatalma az - főleg, ha igényes -, hogy alád nyúl és rábízhatod magad. Amikor magabiztos pillanataim voltak, azokról kisebb részben a rutin, nagyobb részben a muzsika és a zenekar muzsikusai "tehettek".

VeszprémFest

Magyar Bálint: Egyelőre folyamatosan felveszem a ritmust - szó szerint és átvitt értelemben is. Egyszerűen kapom az instrukciót, ötleteket, és tanulok. Jó dolog úgy lenni diáknak, hogy tudni akarom a tananyagot. A megújult zenekar következő koncertje február 20-án a budapesti Orfeumban lesz hallgató, látható és táncolható! – Fülöp Dóra – [2015. 02. 20. ] Megosztom:

Group 'n' Swing dalszövegei fordításokkal - HU

Kapcsolódó cikkek • "Bekerülni a legnehezebb" - JazzPortrait - Gájer Bálint Botrány! - Alakított a Group'n'Swing "Anyukám még hétfőn is csak pityergett" - interjú Mihályi Rékával (Group n Swing) A Dal 2014 középdöntő: Király Viktor nyert, Bogi a második lett "Az emberek szeretnek időutazni. " - Interjú Gájer Bálinttal Képgalériák Group'n'Swing Kapcsolatok Új fejezet a Group'n'Swing történetében - interjú az új taggal Pár hete röppent fel a hír, miszerint Gájer Bálint - szólókarrierje miatt - lezárja ötéves közös és sikeres múltját a Group'n'Swing zenekarral. A hirtelen hírrel a közönség elsőre nem tudott mit kezdeni, de a zenekar nem tétlenkedett és végrehajtotta "bálintcseréjét" bariton poszton. Első közös élményükről Mihályi Rékával és új színpadi partnerével, Magyar Bálinttal beszélgettünk. Mivel jómagam is a zene világában nőttem fel, nem igazán tudom meghúzni a határt rajongó és – mondjuk úgy – tisztelő között, hiszen a zenész számomra – legalábbis hazai viszonylatban általában - nem egy elérhetetlen színpadi jelenség megszemélyesítője.

Group' n' Swing Archives » Független Hírügynökség

Youtube

Olyan este lesz ez, ahonnan garantált jó érzéssel távoznak, és örökre szívükbe zárják a Group'n'Swing zenekart. Magyarország első számú Swing & Boogie Show zenekarának tagjai: Mihályi Réka, Gájer Bálint - ének, Csík Tibor, Nyikes Krisztián - trombita, vokál, Bakó István - tenorszaxofon, vokál, Almási Attila - harsona, vokál, Lőrincz Ádám - zongora, vokál, Gyalog Zoltán - gitár, Molnár Péter - bőgő, Péntek Tibor – dob.

Video

  • Group n swing tagok video
  • GROUP ’N’ SWING ZENEKAR I SZÁZ ÉV SZERELEM | MOMkult | MOM Kulturális Központ
  • Group'n'Swing | Koncert.hu
  • Átrendezett valóság. Alkotói stratégiák a magyar művészetben a dada és a szürrealizmus vonzásában – Magyar Nemzeti Galéria
Az ország első számú swing és boogie zenekara, a Group'n'Swing tavaly ünnepelte fennállásának 10. évét. A zenekar első nagylemeze 6 éve jelent meg "Swing, amíg élek! " címmel. Második nagylemezük a 2013-ban Fonogram-díjat nyert "Botrány", melynek zenei rendezője az United formációból is jól ismert Romhányi Áron volt, aki egyébként ma már a zenekar zeneszerzője és zenei producere is egyben. Legutóbbi nagylemezük, a "Most légy férfi! " címmel jelent meg. A zenekar fennállása óta számtalan neves helyszínen megfordul, boldogítva a közönségét. Az utóbbi években rendre megtöltik a MÜPA, a MILLENÁRIS, a MOM Kulturális Központ, a RAM Colosseum és a Várkert Bazár óriási koncerttermeit, bebizonyítva, hogy nagyszínpadi show műsorukra óriási igény van. Évi száznál is több fellépésüket számtalan rajongójuk követi. Bátran elmondható: a közönség imádja őket. De nem csak a közönség, hanem a szakma is. A zenekar a Jazzy Dalversenyen is kapott díjat, sőt a Ridikül című műsor a zenekar Retikül című dalának taktusaival indul napról napra.

Igazából csak hallottam, hogy "elbálinttalanodtak" és írtam Rékának, keresnek-e állandó emberkét az együttesbe. Hogy miért nem Ádámnak írtam - hiszen őt ismertem jobban -, nem tudom. Mihályi Réka: A harmadik elénekelt dal után azon kaptuk magunkat, hogy úgy instruáljuk zeneileg, mintha máris a produkció része lenne. A második próbán pedig már megkapta a teljes repertoárunkat, mint tanulandó leckét! Olyan észrevétlenül simult bele az egészbe, hogy nem volt kérdés. – Mennyire áll közel a szívedhez az a stílus, amit a GnS képvisel? – Magyar Bálint: Öt évvel ezelőtt egyszer már álmodoztam, hogy megpróbálkoznék ezzel a stílussal, de az akkori törekvésemmel nem a megfelelő irányba fordultam, így az elaludt. Eddig! Nem gondoltam, hogy ennyire jól érzem majd magam benne, de itt elképesztő energiák vannak. – Kevés időtök volt felkészülni az első közös koncertre. Hogyan képzelhetjük el a zenekar elmúlt heteit? – Mihályi Réka: Az élet ügyesen rendezi a kártyákat és előbb utóbb kiderül, minden úgy van jól, ahogy van.

KEDVES LÁTOGATÓ! Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az e-mail címen kérhet vagy küldhet. Koncertajánló 2022. április 10. Dirty Swing MOMkult Száz évvel ezelőtt, az 1920-as években indult hódító útjára a jazz legpopulárisabb és stílusirányzata, a SWING. Az amerikai kontinens után Európában is azonnal rajongókra és értő fülekre talált, így lett a kor legdinamikusabb szórakoztató zenéje. Időközben eltelt egy évszázad, valami azonban nem változott: a swing örök, soha nem fárad, ha kell, könnyed, máskor mély, érzelmes, vagy éppen fülledt, provokatív. A Dirty Swing évszázados zenei utazás a Fonogram-díjas Group'N'Swing Zenekar és az ArTEN Dance show-műsorán keresztül. Group'n'Swing zenekar tagjai: Mujahid Zoltán – ének Mihályi Réka – ének Almási Attila – harsona, bariton szaxofon, vokál Bakó István – szaxofon, vokál Csík Tibor – trombita, vokál Bille Gergő – trombita, szárnykürt, vokál Lőrincz Ádám – zongora, vokál Gyalog Zoltán – gitár Molnár Péter – nagybőgő Péntek Tibor – dobok Jegyárak: 3900 Ft 4900 Ft 5900 Ft

December 15, 2022, 11:16 pm