Haxen Étterem Király Utca

Hold utcai piacbarangoló - Haxen, avagy a tradicionális bajor csülök belvárosi királysága - NullaHatEgy Kihagyás Hónapról hónapra egyre több kiváló étteremmel gyarapodik a Belvárosi Piac, a felső emelet után már a földszinten is gombamód szaporodnak a prémium ételekkel operáló helyek. 2017 első felében máris három új egységet köszönhetnek itt a magyar gourmet rajongói. A Hold utcai Vásárcsarnok bővülő kínálatát cikksorozatban mutatjuk be. SZABÓ FRUZSINA ANNA- A világ nagyvárosaiban megszokott jelenség, hogy ínyencek gasztropiacokon hódolnak az evés élvezetének. A Belvárosi Piac 2014-es újranyitásával megszületett a főváros első ilyen különlegessége, ahova a hazai gasztroélet jeles képviselői azért költöztek, hogy baráti áron piacos újragondolásban minőségi fogásokat kínáljanak. A fővárosi gasztrovilág egyik öreg motorosa, az 1993-ban nyitott Haxen Király (manapság Király 100) étterem vezetése is letette szavazatát a Belvárosi Piac mellett, és immár az V. kerületben is Haxen néven várja vendégeit.

Hold utcai piacbarangoló - Haxen, avagy a tradicionális bajor csülök belvárosi királysága - NullaHatEgy

haxen étterem király utc status
Annyira jó, hogy akár válhat az egyik fő kedvenccé. Előételként kóstolunk libatriót, ami ropogós libatöpörtyűt házi kenyérrel, hidegen pácolt libamellet füge chutnyval és libamájpástétomot vajbevonattal – amihez külön mazsolás-diós kenyér dukál – tartalmaz (2400 Ft). A tanyasi csirkepaprikás grillezett juhtúrós puliszkával nem azonos a paprikás csirkével (2950 Ft). A húshoz külön készül a mártás csirkeaprólékból, még csont is belefő, a filézett comb roló formájú, a mell pedig hosszú csík alakú. A baconnel bevont, szerencsére nem agyonsütött, hanem a hús nedveit, zamatosságát jól kiadó mangalicaszűz frissen szedett erdei gombákból készült mártással és mandulás krokettel jó kompozíció (3100 Ft). Az apajpusztai szürkemarha-rostélyos nem annyira vajpuha, mint mondjuk az argentin marhából készített változata, de nem is kemény, markáns, ízes hús, ami dijoni mustár mártással és rozmaringos parázsburgonyával érkezik (4200 Ft). Levezetésként az aranygalukát nem vaníliakrémmel, hanem – ahogy tán az igazi – tokaji fehérbor sodóval tálalják (1100 Ft).

Szabo-etterem - budapest

  • Haxen étterem király utca budapest
  • Haxen étterem király utca 13
  • Hold utcai piacbarangoló - Haxen, avagy a tradicionális bajor csülök belvárosi királysága - NullaHatEgy
  • Nive hu kozmetikus
  • Haxen étterem király utca utca etlap
  • 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál 2019.08.09-11.
  • Haxen Királyi Étterem - Századik.hu - Éttermek
  • Győr tihanyi árpád ut unum sint

Címkék » bajor Időről időre meg kell néznem, hogy pontosan hakni, haxni, haxn, vagy haxen a helyes írásmódja a helynek. Utóbbi. A Haxen Király Étterem Restaurant a Király u. 100-ban található, így könnyű megjegyezni a címét is, mert benne van a nevében, és ugye Haxen utca nincsen, Étterem…

  1. Görgényi fruzsina férje
  2. Fhb bank budapest üllői út
  3. Hisztamin intolerancia teszt otthon video
  4. Modell és makett magazin za
  5. Angol filmek magyar felirattal
  6. Miskolctapolca barlangfürdő medencék
  7. Felnőttképzés okj tanfolyamok ingyenes pc
  8. Tiszta forrás étterem
  9. John kennedy toole tökfilkók szövetsége
  10. Mcdonalds gödöllő mikor nyit coffee
  11. Dénes tamás echo tv series
  12. Gyogyszer botany 2018 online
  13. 10w40 motorkerékpár ofaj.org
  14. Március 25 névnap
  15. Időjárás előrejelzés badacsonytomaj
  16. Lego friends lakókocsi
  17. Bőrrák tünetei képek
  18. A halhatatlan viking teljes film magyarul 2018
December 16, 2022, 10:34 am