Hortobágyi Behajtás 2018 - Daruünnep Hortobágy 2018

Hozhatsz gitárt, szájharmonikát, butykost, ne hagyd otthon a kedvenc bicskádat, kalapodat. Hozhatod a pecádat is. Vasárnap 9-kor előre visszük az autókat Szobra, a sofőröket visszahozzuk, vízreszállunk és a tegnapinál talán még egy kicsit izgalmasabb szakaszon ereszkedünk le Szobig. A folyó bal oldalán szinte bárhol kiköthetünk, nagyon hangulatos szigeteket, pihenő-fürdő helyeket találunk. Táv az előző napihoz hasonló, kényelmes evezéssel 16 óra körül Szobon vagyunk. Szállás: Ipolytölgyesen kényelmes turistaházban és közeli apartmanokban, vagy sátorban. Részvételi díj: a teljes túrára 29. 000. - Ft, mely tartalmazza a Rotomod Riviera kenukat, teljes felszerelést, két nap evezést, túravezetést, szállást egy éjszakára szobában, grill vacsorát, autótranszfereket. Egyéb költség: Utazás, étkezés szombat vacsoráig és vasárnap. Kérjük, hozzatok annyi hideg kaját, hogy ne kelljen boltba járásokkal húzni az időt. Tányért, evőeszközt, poharat ne hagyd otthon! Érdeklődni emailben és telefonon, Mobil: 06707707153 Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod Részvételi feltételeinket Jelentkezni és befizetni Itt tudsz Tervezett túráink 2022-ben KATT A KÉPRE, VAGY NÉZD ITT ALÁBB!

  1. Téli szállásukra hajtották a szürkemarha-gulyát a Hortobágyon
  2. „A Hortobágy beüzent Debrecenbe” (interneten) - Hajdú-Négyessy

Téli szállásukra hajtották a szürkemarha-gulyát a Hortobágyon

2017-10-222017-10-23 Rackanyáj a hortobágyi Kilenclyukú híd lábánál megtartott Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen 2017. október 21-én. A hidegebb idő közeledtével, a hagyományt követve, a Hortobágyon a pásztorok a rájuk bízott jószágokat behajtják a pusztai legelőkről téli szálláshelyükre. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Sajnos a blogot sújtó üzemzavar miatt a nagy képes galériák többsége egyáltalán nem, vagy csak hiányosan jelenik meg. A hiba javításán szakértők segítségével dolgozom, bízom benne, hogy hamarosan sikerül helyreállítani! Az alföldi pásztorok minden év októberében, Szent Dömötör napján áthajtják a juhnyájat a Hortobágyi Kilenclyukú hídon. Így vonulnak fel a birkákkal a hagyományos kihajtási ünnepre, ahol számot adnak az állatokról és lezárják a mezőgazdasági évet, ami április végén a Szent György napi kihajtási ünneppel kezdődött. Nézd meg a kihajtási ünnepről készült képeimet is! Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!

Ismerik a hortobágyi Kilenclyukú híd legendáját? – videóval Szerző: Beke Ivett | Közzétéve: 2018. 10. 15. 08:10 | Frissítve: 2019. 05. 29. 21:48 185 esztendős lett idén a híres hortobágyi Kilenclyukú híd. A végtelennek tűnő magyar pusztán kimagaslik a híres-neves építmény, amely kilenc boltívvel kapaszkodik a földhöz. A Kilenclyukú-hidat szinte mindenki látta már, mégis nagyon keveset tudunk róla. A következő összeállításból sok érdekesség kiderül erről az ismeretlen ismerősről. "Mi az a hortobágyi puszta? - Egy ismeretlen sziget a szárazföldön. Sziget, mert körül van véve a civilizált világ tengere által: partjai népes városok, tanyákkal megrakott, jól művelt gabonaosztó földek, dohánytelepek, ültetett erdők, kertek; maga pedig egy ősi puszta, amit ekevas föl nem hasogatott soha. " – írja Jókai Mór. A puszta legnagyobb magaslata a kőhíd, a hortobágyi kilenclyukú, aminek csodájára jár ország-világ. Bár ez nem a velencei Sóhajok hídja, de sokunk szívét megdobogtatja a látvány. - Aki mindennap láthatja, annak teljesen természetes, akik pedig ideérkeznek, akár ezer vagy több ezer kilométer utazás után, azok viszont meg vannak babonázva a látványától – hallhattuk Gencsi Zoltánt, Hortobágy alpolgármesterét.

Jelentkezés: Tel. : 30/515 3463 E mail: 32 TISZAKÜRTI ARBORÉTUM március 23. április 20. május 10. június 10 20. közö június 23. szeptember 28. október 2 5. október 16. december 6. Gyümölcsoltó Boldogasszony napi oltási bemutató Föld napi program madárgyűrűzés és rovarmegfigyelés Madarak és fák napja gyermeknap alkalmából madárgyűrűzés és bogármegfigyelés Tiszavirág túrák Szent Iván napi hagyományőrző program A természet emberei foglalkozások bemutatása Idősek világnapja Vakok világnapja Mikulás nap TISZAKÜRT A terveze programok időpontja csoportoknak előzetes egyeztetéssel változtatható és igény szerint bővíthető. A programokra csoportoknak bejelentkezés szükséges! Év közben időjárástól és a látogatók létszámától függően beiktatunk több madárgyűrűzést, rovarmegfigyelést és a vízi élővilágról szóló foglalkozást, túrát. TISZAKÜRTI Arborétum Információ, bejelentkezés Tel. : 30/732 3740 56/318 338 E mail: NYÍRSÉG SZATMÁR BEREG TERMÉSZETVÉDELMI TÁJEGYSÉG március első felében Virágzásváró túra a Szatmárban április második felében Orchidea túra a Túristvándi Rókás legelőn május első felében Virágzó lápok túra a Bábtaván május első felében Vezete túra a Bátorlige Ősláp területén június 16.

„A Hortobágy beüzent Debrecenbe” (interneten) - Hajdú-Négyessy

  1. Hortobágyi behajtás 2018 pdf
  2. Aranyérmes slambuc főtt a Guzsalyas Egyesület bográcsában
  3. Hortobágyi behajtás 2012.html
  4. Mitöl jönnek ki a piros foltok song
  5. Sopron kiadó lakás

2. : 52/529 920 E mail: A programokon mindenki saját felelősségére vesz részt! A programváltoztatás jogát a rendezők fenntartják. Érték Élmény Természet 3 NYÁRI TÁBOROK A HORTOBÁGYI NEMZETI PARKBAN Kedves Szülők! Kedves Gyerekek! A Hortobágyi Nemze Park Igazgatóság 2018 ban is meghirde táborait a Hortobágy iránt érdeklődő gyerekek és családok számára. A táborok célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a Hortobágy természe és kulturális értékeivel, ismeretet kapjanak a madárgyűrűzésről, a vadon élő állatokról, növényekről, néprajzi szokásokról. június 25 29. Családi hagyományőrző tábor a Hortobágyon Olyan családok jelentkezését várjuk táborunkba, akik szívesen fogyasztanak hagyományos étkeket, segítenek azok elkészítésében, kézműveskednek, kirándulnak, táncolnak, zenélnek és olykor csak egy nagyot pihennek. A tábor maximum létszáma 35 fő. Szállás: Fecskeház erdei iskola és i úsági szálló Érdeklődni lehet a e mail címen. július 2 6. Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 5 napos, o alvás nélküli napközis tábor a Hortobágyi Vadasparkban.

: 52/589 110 E mail: 7. oldal) E mail: 7. VADLOVAK HÉTVÉGJE A HORTOBÁGYI VADASPARKBAN A vadlovak a vadaspark legfontosabb állatai, mivel a fajt a kipusztulás széléről sikerült megmenteni. Jöjjön el Ön is, és ismerje meg e lenyűgöző állatok történetét, életmódját, viselkedését. A vadlovakról szóló kvíz, keresztrejtvény, szafarizás a vadlovak közö és ingyenes szakvezetés is várja a vendégeket. Ingyenes szakvezetés: 10. 00 órától JÚLIUS 13. NAPLEMENTE SZAFARI A HORTOBÁGYI VADASPARKBAN Részletes leírás, egyéb információ a július 6 7 i napnál. Információ, bejelentkezés: Tel. : 52/589 000 52/589 321 E mail: NYÁRI TESZ VESZ NAP A HORTOBÁGYI KÉZMŰVESUDVARBAN Próbálták már a kártolást, sallangfűzést, sikálást? Használtak már festőnövényeket? Próbáltak már 17 20. századi történe viseleteket? Könnyed kulturális kalandozásra invitáljuk a kézművesség világába a nyári hőségben megfáradt látogatóinkat. :52/589 000 E mail: HORTOBÁGY HALASTAVI KISVASÚT NAPJA Az idén 11 éve működő Hortobágy halastavi Kisvasút napján a kilátogatók ingyenes szakvezetéseken és távcsöves madárlesen vehetnek részt, kipróbálhatnak különleges vasú eszközöket és utazhatnak a "Szik pró" húzta kisvona al.

hortobágyi behajtás 2018 pdf

A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe, a híres daruvonulás pedig az őszi naplementék legvonzóbb természeti eseménye, a Hortobágy egyik leglátványosabb madármozgalma. Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep és Darufesztivál 2018. október 20-21. "A természet őszi ünnepe a Hortobágyon" Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a hideg beálltával az állatokat behajtják a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre. A behajtás népszokása elevenedik meg ezen a hétvégén. Az ősz legvonzóbb természeti eseménye a daruvonulás a Hortobágyon. A hétvégén ismeretterjesztő előadásokkal, a "darujátékkal", zene- és táncbemutatóval, táncházzal, bográcsos ételekkel, csillagászati bemutatóval, szakvezetéses túrákkal várjuk az érdeklődőket. Vezetett túrák a darvak nyomában Az ősz beköszöntével megérkeztek a darvak a Hortobágyra. Ezen időszak legvonzóbb természeti eseménye a daruvonulás. A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe és egyben az egyik legféltettebb természeti értékünk. A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmának, a daruhúzásnak a megtekintésére szeptember végétől november elejéig különböző hétvégi túrákat szervez a Hortobágyi Nemzeti Park.

Az idelátogatók betekintést nyerhetnek a halászok mindennapos munkájába. Nemze parki belépőkártyával látogatható egyéb területek Fényes tóegység, Csécs tóegység, Gyökérkút tóegység (Gyökérkú tavak, Derzsitavak, Oha tavak), Ivadéknevelő tóegység (Akadémia tavak), Kungyörgy tóegység, Malomháza tóegység, Elep tóegység, Balmazújváros tóegység (Virágoskú tavak), Folyás tóegység (Bivalyhalmi tavak, Tinólaposi tavak, Nagyszög) BELÉPŐKÁRTYA RENDSZER A Hortobágyi Nemze Park tanösvényeire (Szálkahalmi tanösvény, Hortobágy halastavi tanösvény, Górési tanösvény és Fekete rét tanösvény), valamint a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. kezelésében lévő halastavakra történő turisz kai célú belépés csak belépőkártyával lehetséges, amely belépési engedélynek minősül. A megválto belépőkártya mindhárom bemutatóterületre és az egyéb látogatható területekre is érvényes.
  1. Wolf gázkazán árak
  2. Margit medical henger utca 7
  3. Terhesség 33.hét
  4. Papír baba készítése
  5. Játék 1 évesnek
  6. Gyerek játék robotok
  7. Trapézlemez árak nyíregyháza térkép
  8. Ultrahangos kutyaugatás gátló vélemény
  9. Egy főre jutó jövedelem 2019
  10. Kerékpár matrica virágos rét
  11. Seat cordoba biztosítéktábla helye
  12. Fülviszketés kezelése házilag recept
  13. Bükkábrány lignit árak
  14. Szegedi közlekedési társaság
  15. Ki lehet közös képviselő 2020 2021
  16. Volt egyszer egy hollywood cinema city movies
  17. Gázolaj átlagár 2017
December 16, 2022, 6:14 pm